Kavurma

Sultan Kavurma

Türk mutfağının vazgeçilmez geleneksel lezzetlerinden biri olan kavurma her dönem popüler olmuş temel gıda ürünüdür. Kavurma yumurtayla birlikte harika bir ikili oluştururken farklı yemek çeşitlerinize tat vermesi içinde kullanabilirsiniz. Yüksek kalitede üretilmiş dana blok ve dana blok büfe kavurma çeşitleri muhteşem tadının yanı sıra içerdiği vitaminler sayesinde de oldukça sağlıklı bir besindir. Protein, demir ve çinko açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Özellikle sabah kahvaltısında tüketildiği zaman gün içerisinde tokluk hissi vermesi nedeniyle iştahınız kontrol altında olacak ve aşırı kilo alımından korunmuş olacaksınız. Sinirlerinden arındırılmış ürünümüz bedeninizi güçlü kılar ve zihninizi dinç tutar.

Kavurma Besleyicidir

Her yaştan kişinin tüketmekten büyük bir keyif aldığı kavurma özellikle çocuklar için oldukça önemlidir. İçerdiği mineraller ve demir sayesinde öğrendiklerinizi daha kolay ve hafıza da tutmaya yardımcı olacak ana besin yiyeceğidir. Ürünümüz katkısız ve doğaldır. İçerisinde; dana eti ve yağı ile tuz vardır. Etin kalitesine bozulmaması adına içeriğine farklı maddeler konulmamalıdır böylece etin kendine has lezzetini damağınızda hissedebilirsiniz. Saklama koşulları 0-4 C?de ambalajı açılmadığı sürece raf ömrünü korur. Ambalaj açıldıktan sonra 2-3 gün içerisinde tüketilmeli veya derin dondurucuda saklanmalıdır. Ürün raf ömrü 6 aydır.

Kavurma Lezzetlidir

Dana blok kavurmamız pişirilme sonrası soğutularak blok halinde ambalajlanmaktadır. Özellikle kahvaltılarda ve yemeklerde çabuk kullanılabilen lezzetli bir üründür. Büfe blok kavurma çeşidimiz ise tost gibi çabuk tüketilen gıdalarda lezzet şöleni yaşatmaktadır. Ürünlerimiz etin saf ve doğal lezzetini sunmak adına kemik ve sinirlerinden arındırılmış ürünlerdir. Buhar ısıtma özelliğiyle pişirilerek dana yağı ve tuz eklenmiştir. Sadece kahvaltı ve ara öğünlerinizde değil yoğun iş hayatından eve geldiğiniz zaman yemek hazırlamakla uğraşmak istemediğinizde kurtarıcı olacaktır. Kısa süreli bir ısıtma sonrası üzerine yumurta kırarak günün yorgunluğunu ve stresini atacağınız bir akşam yemeği yapabilirsiniz. Bu kadar pratik ve kolay olmasının yan sıra oldukça enerji verici olduğu için hafta sonları yapacağınız spor dönüşü de yapacağınız yemekte kavurma bulundurmanız kas artırımınızı sağlayacak ve yapılan spordan maksimum verim almanızı sağlayacaktır. Her öğün tüketebileceğiniz sağlıklı ve leziz kavurma çeşitlerimizi sitemizden kolayca temin edebilirsiniz.

Kavurma Nedir, Nasıl Yapılır?

Kurban bayramlarımızın vazgeçilmezi olan kavurmayı, kimi zaman bütün kimi zaman ise dilimlenmiş bir biçimde satılırken görmekteyiz. Peki bu tür bir kavurmanı nasıl yapılır? Bu yazımızda sizlere kavurmadan ve kavurmanın nasıl yapıldığından bahsedeceğiz.

Et tüketilmeye başlandığından beri insanların et konusundaki ilk ve en önemli sıkıntısı, onu uzun süre saklayabilmek olmuştur. Özellikle sert ve soğuk geçen, dış dünyayla iletişimin kesildiği bölgelerde insanlar etlerini kavurarak saklamayı alışkanlık hâline getirmişlerdir. Bahar aylarında yapılıp hazırlanan kavurma sayesinde insanlar tüm kışlarını etten uzak kalmadan geçirmeyi başarmışlardır.


Kavurma Nasıl Yapılır?


Ticari amaçla yapılıp satılan kavurmalar da bu geleneksel yönteme göre üretilmektedir. Büyük çoğunlukla sığır etinden yapılan kavurma için bazen dana, keçi, manda veya koyun etleri de kullanılabilmektedir. İç yağlarından ayrılmayan etler, kavurma yapımına hazır hâle gelmeleri için yapımdan bir gün önce 4 derece sıcaklıkta dinlenmeye alınmaktadır.

Dinlenme işlemi sonrasında et; sinir, damar ve zarlarından temizlenerek kuşbaşı doğranmaktadır. Daha sonra iç yağı ile birlikte bu iş için özel olarak üretilmiş kazanlarda kavrulmaya başlanır ve bu aşamada tuzlanır. Etin cinsine göre pişirme işlemi 2-5 saat arası sürebilmektedir.

Tamamen yumuşayan, kolay parçalanan, renginde kırmızılık bulunmayan ve suyunu bırakan et kavurma yapımına uygun hâle gelmiş demektir. Bu aşamada etin fazla pişmemesi de oldukça büyük önem taşımaktadır. Zira etin fazla pişmesi kurumasına, sertleşmesine ve lezzetini kaybetmesine sebep olmaktadır.

Et pişirme işlemi sonrasında soğumaya bırakılır ve gerekli sıcaklığa düştüğünde doğal ya da yapay kılıflara doldurulur. Altına ve üstüne etin üzerini kapatıp havayla temasını kesmek amacıyla kavurma yağı koyulur ve soğuk depoya alınır. Soğuk depoda 2-3 günlük bir bekleme süresinin ardından kavurma, tüketime hazır hale gelmiş olur. 

İçerdiği yağ miktarına göre kavurma %30-35 orandayken "çok yağlı” %25-30 orandayken "orta yağlı” %20-25 orandayken ise "az yağlı” olarak adlandırılır. Kavurmanın yağ oranı ne kadar fazla olursa raf ömrü o kadar uzamaktadır. Ancak her ne kadar yağlı olursa olsun bir kavurmayı maksimum 6 ay bekletmek gerekmektedir.
Yükleniyor...